Fischer Birtok
Fischer Cabernet Franc 2020
2020
Vörös
Bor
Cabernet franc
Száraz
Magyarország
Badacsony
14 % Vol.
0,75 L
16,00 C
Fischer Cabernet Franc
A Fischer Cabernet Franc egy kiváló minőségű, száraz vörösbor, amely a legjobb szőlőültetvényeinkről származó Cabernet Franc szőlőből készült. Ez a bor 14,0% alkoholtartalommal rendelkezik, és a Szent György-hegy vulkanikus alaptalajának köszönhetően különleges karakterrel bír.
Szín és Illat: Rubin- és gránátvörös szín jellemzi, illatában gazdag, kifinomult, érett gyümölcsös jegyek dominálnak, mint például a fekete ribizli és a szeder, amelyeket finom fűszeres és kakaós aromák egészítenek ki.
Íz és Textúra: Ízében a sötét bogyós gyümölcsök, mint a fekete cseresznye és a szilva, harmonikusan keverednek a fűszeres jegyekkel. A bor közepes testű, bársonyos tanninokkal és hosszú, elegáns lecsengéssel rendelkezik.
Ajánlott Fogyasztási Hőmérséklet: 16°C
Ételpárosítás: Kiválóan illik steakekhez, komolyabb pörköltekhez, tatár beefstekhez, de leginkább egy jó Boeuf bourguignon mellé ajánljuk.
Termőterület: 3 ha
3 900 Ft
Egységár: 5 200 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett
Ingyenes szállítás 90 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
Fischer Cabernet Franc
A Fischer Cabernet Franc egy kiváló minőségű, száraz vörösbor, amely a legjobb szőlőültetvényeinkről származó Cabernet Franc szőlőből készült. Ez a bor 14,0% alkoholtartalommal rendelkezik, és a Szent György-hegy vulkanikus alaptalajának köszönhetően különleges karakterrel bír.
Szín és Illat: Rubin- és gránátvörös szín jellemzi, illatában gazdag, kifinomult, érett gyümölcsös jegyek dominálnak, mint például a fekete ribizli és a szeder, amelyeket finom fűszeres és kakaós aromák egészítenek ki.
Íz és Textúra: Ízében a sötét bogyós gyümölcsök, mint a fekete cseresznye és a szilva, harmonikusan keverednek a fűszeres jegyekkel. A bor közepes testű, bársonyos tanninokkal és hosszú, elegáns lecsengéssel rendelkezik.
Ajánlott Fogyasztási Hőmérséklet: 16°C
Ételpárosítás: Kiválóan illik steakekhez, komolyabb pörköltekhez, tatár beefstekhez, de leginkább egy jó Boeuf bourguignon mellé ajánljuk.
Termőterület: 3 ha
Az évjáratról
Egyelőre nehezen megítélhető évjárat, ahol korán sikerült szüretelni, és a nagyobb nyári esőzések nem károsították a termést, még akár kiváló borok is születhetnek. Általánosságban véve viszont a csapadékos ősz nem könnyítette meg az optimális szüretet.
Cabernet franc
Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.