Fischer Birtok

Fischer Cabernet Franc 2020

Évjárat

2020

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Badacsony

Alkoholtartalom

14 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

16,00 C

Fischer Cabernet Franc 

A Fischer Cabernet Franc egy kiváló minőségű, száraz vörösbor, amely a legjobb szőlőültetvényeinkről származó Cabernet Franc szőlőből készült. Ez a bor 14,0% alkoholtartalommal rendelkezik, és a Szent György-hegy vulkanikus alaptalajának köszönhetően különleges karakterrel bír.

Szín és Illat: Rubin- és gránátvörös szín jellemzi, illatában gazdag, kifinomult, érett gyümölcsös jegyek dominálnak, mint például a fekete ribizli és a szeder, amelyeket finom fűszeres és kakaós aromák egészítenek ki.

Íz és Textúra: Ízében a sötét bogyós gyümölcsök, mint a fekete cseresznye és a szilva, harmonikusan keverednek a fűszeres jegyekkel. A bor közepes testű, bársonyos tanninokkal és hosszú, elegáns lecsengéssel rendelkezik.

Ajánlott Fogyasztási Hőmérséklet: 16°C

Ételpárosítás: Kiválóan illik steakekhez, komolyabb pörköltekhez, tatár beefstekhez, de leginkább egy jó Boeuf bourguignon mellé ajánljuk.

Termőterület: 3 ha

  • Fűszeres
  • Ribizlis
  • Kakaós

3 900 Ft

Egységár: 5 200 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
2-3 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 25 000 Ft felett

Ingyenes szállítás 90 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

  • Fűszeres
  • Ribizlis
  • Kakaós

Fischer Cabernet Franc 

A Fischer Cabernet Franc egy kiváló minőségű, száraz vörösbor, amely a legjobb szőlőültetvényeinkről származó Cabernet Franc szőlőből készült. Ez a bor 14,0% alkoholtartalommal rendelkezik, és a Szent György-hegy vulkanikus alaptalajának köszönhetően különleges karakterrel bír.

Szín és Illat: Rubin- és gránátvörös szín jellemzi, illatában gazdag, kifinomult, érett gyümölcsös jegyek dominálnak, mint például a fekete ribizli és a szeder, amelyeket finom fűszeres és kakaós aromák egészítenek ki.

Íz és Textúra: Ízében a sötét bogyós gyümölcsök, mint a fekete cseresznye és a szilva, harmonikusan keverednek a fűszeres jegyekkel. A bor közepes testű, bársonyos tanninokkal és hosszú, elegáns lecsengéssel rendelkezik.

Ajánlott Fogyasztási Hőmérséklet: 16°C

Ételpárosítás: Kiválóan illik steakekhez, komolyabb pörköltekhez, tatár beefstekhez, de leginkább egy jó Boeuf bourguignon mellé ajánljuk.

Termőterület: 3 ha

Az évjáratról

Egyelőre nehezen megítélhető évjárat, ahol korán sikerült szüretelni, és a nagyobb nyári esőzések nem károsították a termést, még akár kiváló borok is születhetnek. Általánosságban véve viszont a csapadékos ősz nem könnyítette meg az optimális szüretet.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.